34 nieuwe natuurgidsen in Noordoost-Brabant met steun van het BMF-activiteitenfonds

juli 15, 2024

34 nieuwe natuurgidsen in Noordoost-Brabant met steun van het BMF-activiteitenfonds

Afgelopen twee jaar zijn 34 enthousiastelingen opgeleid tot natuurgids door de lokale IVN afdelingen in Bernheze, Oss, Uden en Veghel. Eind juni kwamen ze voor de feestelijke slotbijeenkomst samen in het gebouw van Staatsbosbeheer aan de Slabroekseweg in Nistelrode. Zo is Noordoost-Brabant weer een mooie groep natuurgidsen rijker!

De opleiding tot natuurgids is een intensief traject. Tijdens 30 avonden, 21 veldexcursies en een werkweekend worden de cursisten niet alleen ondergedompeld in de wereld van de planten en dieren, maar leren ze ook hoe je anderen daarin meeneemt. Het is dan ook een flinke tijdsinvestering, waarin je zowel kennis opdoet als je didactische vaardigheden ontwikkeld.

Landelijk erelid van IVN

De gloednieuwe natuurgidsen zijn opgeleid door de ervaren Rini Kerstens, voor wie het zijn tiende opleidingstraject was. Tijdens de eindbijeenkomst sprak Rini zijn bewondering uit voor de cursisten: “Het was een pittige tijd maar ook een hele fijne tijd met een hechte groep!”.

Voor al zijn harde werk werd Rini Kerstens benoemd tot landelijk erelid van IVN door Renske Visscher (IVN Brabant). Lambert van der Ven, voorzitter van IVN Bernheze, sprak zijn bewondering uit voor Rini: “Jouw innemendheid zorgt ervoor dat je gemakkelijk ieders aandacht vangt en dat jouw cursisten zich openstellen om nieuwe dingen te leren.”

Spin in het IVN web

De vier IVN-afdelingen zijn trots dat zij in een fijne samenwerking, deze keer met IVN Bernheze als kartrekker, weer een mooi opleidingstraject hebben neergezet. Ze schrijven: “De natuurgidsen zijn voor ons een spin in het IVN web waar het gaat om natuurwandelingen, lezingen, cursussen en andere activiteiten die IVN organiseert om natuureducatie vorm te geven in onze leefomgeving.”

Je kunt de nieuwopgeleide natuurgidsen herkennen aan hun mooie IVN-jas met de opdruk ‘Natuurgids’. Woon een activiteit van IVN Bernheze, Oss, Uden of Veghel bij om hun enthousiasme te ervaren!

BMF activiteitenfonds

Een mooi en duurzaam Brabant maken we samen! Daarom steunt de Brabantse Milieufederatie met het BMF Activiteitenfonds projecten van aangesloten organisaties en betalende supporters, die aansluiten bij een van onze speerpunten.

Het BMF Activiteitenfonds wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

ONTVANG UPDATES

  • Nieuws
    15 juli 2024 34 nieuwe natuurgidsen in Noordoost-Brabant met steun van het BMF-activiteitenfonds
  • Nieuws
    08 juli 2024 Handleiding Natuurvriendelijk Isoleren: zo houd je rekening met kwetsbare dieren
  • Nieuws
    04 juli 2024 Op de koffie in een klimaatbestendige tuin in den Dungen
  • Nieuws
    01 juli 2024 Terugblik waterwandeling Bossche Broek Zuid: veel interesse in natuurherstelmaatregelen
  • Nieuws
    24 juni 2024 Handboek Bouwen voor de Toekomst uitgebreid: nu nóg meer inspiratie en voorbeelden voor duurzaam bouwen

Meer nieuws

DOE MET ONS MEE

Sluit je aan voor een duurzaam Brabant!

WORD SUPPORTER